آش شله قلمکار

این روزا که میاد بازار قیمه و آش شله قلمکار خوب میشه و همه جا نذری پزون هستش! بماند که به نظر من باید بین آدمای فقیر تقسیم بشه! بین بچه های خیابونی!!! بخوایم این بحث رو داشته باشیم حالا حالاها باید بنویسیم!

من این آش  رو خیلی دوست دارم هیچ وقت هم فکر نمیکردم خودم بپزمش! البته توصیه میکنم تو یه روز تعطیل و دور همی بپزین که همه کمک کنن و کلی خوش بگذره!

این آش خیلی مقوی هستش و البته خیلی خوش مزه! :)

 

مواد لازم

گوشت گوسفند با استخوان نیم کیلو

نخود 3/1 پیمانه

مخلوط لوبیا چیتی + قرمز 1 پیمانه

گندم نصف پیمانه

برنج نصف پیمانه

عدس 1 پیمانه

پیاز 3 عدد بزرگ

سبزی آش* 400 گرم

ترخون خشک 4 قاشق

کمی مرزه و ریحان

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری

دارچین نصف قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه

 

روی آش: پیاز داغ و نعناع داغ!

 

سبزی آش* : تره + جعفری + اسفناج + کمی گشنیز

 

از 24 ساعت قبل گندم رو خیس میکنیم و چندبار آبش رو عوض میکنیم، حبوبات رو به جز عدس  از شب قبل خیس میکنیم و چندبار آبش رو عوض میکنیم!

گوشت رو با 1 پیاز و یک چوب دارچین و برگ بو و کمی زردچوبه و فلفل میپزیم، آب گوشت رو بیشتر میریزیم تا برای آش آب خوشمزه تری داشته باشیم، گوشت که پخته شد آبش رو صاف میکنیم برای آش! گوشت رو هم تمیز میکنیم و بعد میکوبیم

گندم و حبوبات به جز عدس رو میذاریم بپزه! وقتی حسابی پخت یک سوم از مواد رو جدا میکنیم و بقیه اش رو میریزیم روی گوشت کوبیده شده و مجدد میکوبیم تا آشمون حسابی کش بیاد!

توی قابلمه ی بزرگ برای آش پیازها رو که خلالی کردیم توی روغن تفت میدیم تا طلایی بشه بعد کمی زردچوبه میریزیم، آب گوشت رو با عدس و برنج میذاریم مبپزه! وقتی برنج باز شد حسابی! حبوبات نکوبیده و کوبیده رو اضافه میکنیم، سبزی خورد شده رو هم میریزیم هم میزنیم حرارت رو ملایم میکنیم تا شروع به جا افتادن بکنه تقریبا 1 ساعت وقت میبره و باید زود به زود هم زده بشه وگرنه ته میگیره!

ترخون خشک شده و ادویه ها رو هم اضافه میکنیم، این آش باید کمی تند باشه بهتره از فلفل سیاه استفاده کنیم!

هرچی بیشتر هم زده بشه آش بیشتر کش میاد و خوشمزه تر میشه!

ده دقیقه ی آخر کمی نعناع داغ اضافه میکنیم!

توی کاسه میکشیم و روش رو نعناع داغ و پیاز داغ میدیم

وای عاشق این آشم! این رو من ماه رمضون درست کردم و الان نوبتش شد!

درست کنید و کنار خانواده لذت ببرین!

 

* صفحه ی فیس*بوک ما >> تستر      Tosterr

 

 

/ 13 نظر / 74 بازدید
نمایش نظرات قبلی
سپیده

کلا من عاشق 3 تا آشم یکی همین که شما درست کردی یکی هم آش رشته یکی هم آش سبزی شیراز که تقریبا شبیه همین آش هستش دستت درد نکنه تستر عزیز

فرزانه

سلام تستری من در آش پختن ماهرم وهمه تعریف میکنند اگه بجای گندم بلغورگندم بریزی بهتر میشه دست کلت درد نکنه مرسی از آموزشت

ava

سلام دست شمادرد نکنه خیلی عالی و کامل بود دستور شبه اینو خوردم و واقعا دوست دارم بتونم درست کنم ممنونم بازم[گل]

شاپرک

دستت درد نکنه تسترکم عالی فقط ما گندم نمیریزیم بقیه همینه [ماچ]

parya

toooster junam cake ananasi nargili ba cereme chesse frooostiiingam khubeeee? bebineeesh [بغل] http://www.up.mihancamp.com/images/obz7930s5qj4guf.jpg

آرزو

سلام .[لبخند] عالی بود . به به .[قلب]

parya

میخواستم ازت تشکر کنم طعمه کیکش عااالی بود مرسی رو سفیدم کردی[قلب] واسه تولده مامانم درست کرده بودم

هانی شف

راس گفتیا...چه دل به دل راه داره :))) خیلیییییییییییی خوشمزه ست..نوش جونتون

تستراعظم

من تا حالا شله قلمکار نخوردم دوسی؟ ظاهرش که جذذذابه [مغرور]

آنشرلی

سلام ...تستر جون این پیمانه ها چند گرمی هستش؟بعد این مقدار مواد این آش تقریبن برای چند نفر کافیه؟ مرسی خانوم هنرمند[گل]