دلمه برگ مو ( Stuffed Grape Leaves )

این غذا یه غذای فصل! خوشمزه و سنتی هستش! بیشتر فکر میکنم که زنجان و تبریز و اونورا درست میشه!

خلاصه که غذای خوشمزه و پرطرفداریه!

مواد لازم

برگ مو تازه 400 گرم

لپه نصف پیمانه

برنج نصف پیمانه

گوشت چرخکرده 250 گرم

پیاز 1 عدد

سبزی معطر دلمه ای خورد شده 5 قاشق پر

رب گوجه فرنگی 1 قاشق

کره 2 قاشق

نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران و مقداری

زرشک برای تزیین

گوجه سبز یا شکر و سرکه!!!

 

لپه رو میذاریم بپزه و بعد از پخت آبکشش میکنیم

برنج رو هم نیم پز میکنیم

برگای مو رو توی آب و مایع خیس میکنیم و میشوریم، یه قابلمه آب رو میذاریم بجوشه برگای مو رو 1 دقیقه توی آب جوش میذاریم و وقتی همه نرم شدن آبکش کرده و توی آب یخ میریزیم و بعد از 30 ثانیه دوباره آبکش میکنیم و میذاریم آبشون بره!

اینکار 2 دلیل داره اول اینکه یکم نرم میشه وپیچیدنش آسون میشه و دوم اینکه رنگ سبز برگا حفظ میشه که به این کار میگن بلانچ کردن سبزیجات!

پیاز رو خورد میکنیم و سرخ میکنیم طلایی که شد گوشت رو اضافه میکنیم بعد نمک و فلفل و زردچوبه و رب و زعفران رو اضافه میکنیم و یکم با حرارت ملایم میپزیمشون! سبزی خورد شده رو اضافه میکنیم و بعد برنج و لپه! از روی حرارت برمیداریم و میذاریم خنک بشه!

حالا همونجوری که توی عکس واضح هستش، برای پیچیدن برگ رو روی تخته میذاریم جوری که پشت برگ که زبره رو باشه و سطح براقش زیر! از مایه یک قاشق پر میریزیم رو برگ و اول بالای برگ رو میاریم روی مواد و بعدم کناره ها! و در اخر رولش میکنیم!

 

یه جور دیگه هم میپیچین که مواد رو وسط تر میریزین و مثله بقچه جمعش میکنن که خیلی رسمی و خوشگل نیست به نظرم!

وقتی کل دلمه ها رو پیچیدیم کف قابلمه رو یکی دو لایه برگ ضخیم میذاریم و دلمه ها رو میچینیم رو هم ! 1.5 لیوان آب رو با کره که آب کردیم و کمی نمک رو مخلوط میکنیم و نصف رو میریزیم روی دلمه ها! روشونم یه بشقاب و یه چیز سنگین میذاریم تا دلمه ها باز نشن! درب قابلمه رو هم میذاریم تا 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزه! بعد از پخت بقیه ی آب کره رو با سرکه به طعمی که میخوایم درمیاریم و دوباره روی دلمه ها میدیم، اگه شیرین و ملس دوست نداشتین میتونین شکر و سرکه رو حذف کنین و آب و کره رو دلمه ها میدیم و بعد چندتا گوجه سبز میذاریم تا باهاشون بپزه و طعم ترشی بده!

که ما این کارو نمیکنیم!!!

نیم ساعت دیگه هم میذاریم تا طعم دلخواه رو بگیرن و آبش جمع بشه و تموم بشه!

زرشک رو با کمی آب و شکر و کره سرخ میکنیم!

توی ظرف آروم دلمه ها رو میکشیم و روشون زرشک میریزیم و سرو میکنیم

یه غذای بهاره و بسیار خوشمزه!

 

* البته میشه برگای مو رو کنسرو کرد یا نه مثه من کنسروی خرید و ماه های دیگه هم داشت!

* سبزی دلمه : تره، مرزه، پیازچه، ریحون، شوید، ترخون!

* بعد از پیچیدن اگه زیاد بود توی ظرفای مخصوص فریزر بذارین و فریز کنین! هر وقتیم که خواستین بذارین یخچال تا کامل یخش باز بشه و بعد بپزین!

* اگه از کنسرو برگ مو استفاده میکنین توی آب بذارین تا شوریش گرفته بشه!

 

 

 

/ 30 نظر / 82 بازدید
نمایش نظرات قبلی
TAPOO

ظاهرش که فوقالعاده س خوش به حالتون با این همه سلیقه و ذوق[گل]

ضیافت

سلام عزیزم چقدر ظریف و عالی درست کردید برگهایی که من خریدم خیلی باز و بزرگ بود ولی این برگها خیلی خوبه و دلمه خیلی ظریف می شه دستتون در د نکنه

ریحانه

به به چه دلمه هایی درست کردی تستر عالی شده گرسنه شدم خسته نباشید[دست][گل]

رخساره

وای من عاشق دلمه هستم م م م م م[خوشمزه]

پرچین

[بغل][ماچ][قلب] سلام دوس جون جونا عجب دلمه های فوق العاده ای خیلی دوس دارم خیلی زیاد دستت درد نکنه خیلی وقت دلم دلمه میخواد ولی نمیدونم چرا سختم میاد بدرستم ولی دلمه شما ادم حالی به حالی میکنه میسسسسسی [خوشمزه][ماچ]

ava

از این بهتر نمیشد احسنت دوست خوبم و سپاس فراوان

سارا از رشت

خیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلی ممنونم .طبق راهنمایی های شما پختم عــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــالی شد.همه خوششون اومد.واقعا متشکرم

نیمه پنهان ما

سلام یه سوالی درباره کیکها داشتم .... خامه رو چجوری فرم دار میکنند؟؟؟ چرا من هرچی میزنمش بدتر شل میشه؟؟ [ناراحت][گریه]

زهرا

سلام خانومی...چند تا سوال :برگ های کنسروی رو چه قدر تو اب بذارم که شوری ش گرفته شه؟ دمای آب هم مهمه؟ کنسروی رو هم لازمه بلانچ کنیم؟ میسی عزیزم[ماچ]