گرام ماسالا ( Gram masala )

امروز یه ادویه ی فوق العاده داریم! که هم توی هند و هم تو خیلی از جاها ادویه ی محبوبیه! گرام ماسالا در واقع به میکس ادویه هایی که کمی تند و پر طعم هستن گفته میشه! گرام به زبان هندی یعنی تند و هات!  ماسالا هم یعنی میکس و مخلوط! اما این ترکیب خیلی هات نیست و تندی خوبی داره!

اما طعم و بوی خاص و خیلی خوبی داره! برای ما که خیلی جدید و بی نظیره!

 

مواد لازم:

پودر تخم گشنیز 1 قاشق سوپخوری

پودر زیره ی سبز نصف قاشق سوپخوری

پودر فلفل سیاه نصف قاشق سوپخوری

دانه زیره ی سیاه 1 قاشق چایخوری

پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری

دارچین نصف قاشق چایخوری

پودر هل سبز یک چهارم قاشق چایخوری

برگ بو کوچک 2 عدد

فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری

خیلی راحت همه ی مواد رو اندازه میکنم و میریزیم توی آسیاب! روشن میکنیم تا خوب میکس و یه ادویه ی نرم و خوشرنگ به ما بده! اگه آسیاب تو ذسترس نبود توی هاون نرمش میکنیم و میکوبیم!

اگه ادویه ها رو پودر نشده دارین توی تابه بدون روغن میتونین خرارت بدین تا عطرش آزاد بشه و بعد میکس کنین اما خیلی باید احتیاط کنین که نسوزن و تغییر رنگ نده! که البته اگه این کار رو هم نکردین موردی نداره!

کاربرد این ادویه فقط توی غذاهای هندی نیست! توی انواع برنج های مخلوط و خورشتی و ... بریزین و بی نهایت از عطر غذاتون لذت ببرین

فقط کمی این ادویه تنده و معطر که باید طبق ذائقه ریخته بشه!

کم کم وارد آشپزخونه ی هند هم میشیم و غذاهای پر ادویه ی هندی رو میذاریم

 

* صفحه ی فیس*بوک ما >> تستر Tosterr

 

 

 

 

/ 12 نظر / 25 بازدید
نمایش نظرات قبلی
parya

rasty toster khanum payamamo didi ? ye link dade budam ?[سوال]

طاهره

اوه اوه عالیه عاشق عطر تند این ادویه ها هستم ممنون که گرام ماسالا رو توضیح دادی خانمم عزیزم آپم بدو بیا[گل]

مریم گلی

مرسی خانومی.خسته نباشی[گل]

شادی

این ادویه گراما ماسالا خیلی عالیه. خیلی عطر و بوش باحاله. من قبلاً خودم درست می کردم. الان هم یه بسته اش از خارجه!!! رسیده برام. کلاً دوست می دارم..... البته همه چیز خونگی اش بهتره اونم با دستور شما دیگه واویلا جانم![قلب]

تاتا

ببخشید مارک آسیابتون چیه؟

قاشق طلا...مامان سام!

سلام تستر جون.من هر وقت میگم آپم نمیای چرا؟؟؟؟؟؟؟[دلشکسته] دوباره آپم..بیا نظرتو بگو خانومی[نیشخند]

بهار

ممنون از فرمولاسیون مدتیه دنبال این فرمول بودم اما میخواستم ملایم باشه که به نظر میاد این ملایمه

آنیک

سلام خانومی . من عاشق اینم که ادویه ها رو بشناسم و بدونم واسه هر غذایی چه ادویه هایی رو با هم ترکیب کنم تا طعم غذام خاص بشه. خیلی خوشحالم که این دستورو گذاشتی واقعا ممنون . امیدوارم بازم پستایی در این مورد داشته باشین . هزار تا بوس خانومی.[قلب]

زهرا

[سلام به تستری جون کوچیک ولی فعال [چشمک] ..ممنون که به پیشنهادم در مورد دستور غذای هندی اهمیت دادی...[فرشته] گرام ماسالا عالیه..فقط یه سوال به نظرت اگه فلفلشو کمتر کنم( حساسیت دارم) عطر و طعمش بد می شه؟ خیلی دوست دارم هر چه زودتر یه دستور هندی عالی از تستر جون یاد بگیرم و بپزم و بخورم[نیشخند] خیلی ممنون موفق باشید[گل]

بانوی شرقی

دوست عزیز این پستت پراز ایراد بود. گارام ماسالا یعنی ادویه گرم !ماسالا از زبان عربی گرفته شده و به معنای مصالح یا مواد است که هندی ها بجای ادویه از آن استفاده میکنند( چات ماسالا-گارام ماسالاو...) این ادوی باید گرما زا باشد و تند و برنگ قهوه ای تیره.در دستور اصلی و اریجینال به هیچ و جه از زیره سبز یا تخم گشنیز یا هل سبز استفاده نمیشه چون هر سه اینها خاصیت خنکی دارند و گرم نیستند.از میخک استفاده نکرده ای که ایراد بزرگیه و پوست جوز هندی و خود جوز هندی را از قلم انداخته ای.خلاصه اینکه .....اشتباه در اشتباه. کاش توضیح میدادی و یا تصحیح میکردی.