Toster

( تستر کوچیکه و تستر اعظم )

دلمه برگ مو ( Stuffed Grape Leaves )

این غذا یه غذای فصل! خوشمزه و سنتی هستش! بیشتر فکر میکنم که زنجان و تبریز و اونورا درست میشه!

خلاصه که غذای خوشمزه و پرطرفداریه!

مواد لازم

برگ مو تازه 400 گرم

لپه نصف پیمانه

برنج نصف پیمانه

گوشت چرخکرده 250 گرم

پیاز 1 عدد

سبزی معطر دلمه ای خورد شده 5 قاشق پر

رب گوجه فرنگی 1 قاشق

کره 2 قاشق

نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران و مقداری

زرشک برای تزیین

گوجه سبز یا شکر و سرکه!!!

 

لپه رو میذاریم بپزه و بعد از پخت آبکشش میکنیم

برنج رو هم نیم پز میکنیم

برگای مو رو توی آب و مایع خیس میکنیم و میشوریم، یه قابلمه آب رو میذاریم بجوشه برگای مو رو 1 دقیقه توی آب جوش میذاریم و وقتی همه نرم شدن آبکش کرده و توی آب یخ میریزیم و بعد از 30 ثانیه دوباره آبکش میکنیم و میذاریم آبشون بره!

اینکار 2 دلیل داره اول اینکه یکم نرم میشه وپیچیدنش آسون میشه و دوم اینکه رنگ سبز برگا حفظ میشه که به این کار میگن بلانچ کردن سبزیجات!

پیاز رو خورد میکنیم و سرخ میکنیم طلایی که شد گوشت رو اضافه میکنیم بعد نمک و فلفل و زردچوبه و رب و زعفران رو اضافه میکنیم و یکم با حرارت ملایم میپزیمشون! سبزی خورد شده رو اضافه میکنیم و بعد برنج و لپه! از روی حرارت برمیداریم و میذاریم خنک بشه!

حالا همونجوری که توی عکس واضح هستش، برای پیچیدن برگ رو روی تخته میذاریم جوری که پشت برگ که زبره رو باشه و سطح براقش زیر! از مایه یک قاشق پر میریزیم رو برگ و اول بالای برگ رو میاریم روی مواد و بعدم کناره ها! و در اخر رولش میکنیم!

 

یه جور دیگه هم میپیچین که مواد رو وسط تر میریزین و مثله بقچه جمعش میکنن که خیلی رسمی و خوشگل نیست به نظرم!

وقتی کل دلمه ها رو پیچیدیم کف قابلمه رو یکی دو لایه برگ ضخیم میذاریم و دلمه ها رو میچینیم رو هم ! 1.5 لیوان آب رو با کره که آب کردیم و کمی نمک رو مخلوط میکنیم و نصف رو میریزیم روی دلمه ها! روشونم یه بشقاب و یه چیز سنگین میذاریم تا دلمه ها باز نشن! درب قابلمه رو هم میذاریم تا 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزه! بعد از پخت بقیه ی آب کره رو با سرکه به طعمی که میخوایم درمیاریم و دوباره روی دلمه ها میدیم، اگه شیرین و ملس دوست نداشتین میتونین شکر و سرکه رو حذف کنین و آب و کره رو دلمه ها میدیم و بعد چندتا گوجه سبز میذاریم تا باهاشون بپزه و طعم ترشی بده!

که ما این کارو نمیکنیم!!!

نیم ساعت دیگه هم میذاریم تا طعم دلخواه رو بگیرن و آبش جمع بشه و تموم بشه!

زرشک رو با کمی آب و شکر و کره سرخ میکنیم!

توی ظرف آروم دلمه ها رو میکشیم و روشون زرشک میریزیم و سرو میکنیم

یه غذای بهاره و بسیار خوشمزه!

 

* البته میشه برگای مو رو کنسرو کرد یا نه مثه من کنسروی خرید و ماه های دیگه هم داشت!

* سبزی دلمه : تره، مرزه، پیازچه، ریحون، شوید، ترخون!

* بعد از پیچیدن اگه زیاد بود توی ظرفای مخصوص فریزر بذارین و فریز کنین! هر وقتیم که خواستین بذارین یخچال تا کامل یخش باز بشه و بعد بپزین!

* اگه از کنسرو برگ مو استفاده میکنین توی آب بذارین تا شوریش گرفته بشه!

 

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/٢۸ ساعت ٧:۳٠ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()