Toster

( تستر کوچیکه و تستر اعظم )

نی او کی سیب زمینی با سس ژامبون و گوجه فرنگی Gnocchi di patate

نی او کی یکی از مدلای پاستاس اما با سیب زمینی! البته مدلای دیگه ایی هم داره مثلا با کدو حلوایی! یا ادویه و سبزی های مختلف  میشه بهش زد!

میشه از این خمیر درست کرد و توی فریزر گذاشت و بعدا مثل پاستا توی آب جوش پختشون!

 

مواد لازم نی او کی

سیب زمینی 1 کیلوگرم

تخم مرغ 1 عدد

آرد 250 تا 350 گرم

نمک 1 قاشق مرباخوری

فلفل سیاه

 

اول سیب زمینی رو که خوب شستیم میندازیم توی آب تا بپزن وقتی خوب نرم شدن اما ترک برندارن! از آب جوش درآورده و با کمک چنگال و کارد تا داغه پوستشون رو میگیریم!

حالا باید سیب زمینی پوره بشه! یا پوره کن استفاده کنین یا با قاشق از الک ردش کنین! این بافت خوبی میده تا اینکه بکوبیم یا چیز دیگه! چون هوا توش میره و سبک میشه!

توی کاسه وسط پوره رو گودال میکنیم و تخم مرغ و نمک و فلفل رو میریزیم یکم تخم مرغ رو اون وسط همش میزنیم و 3/1 از 250 گرم آرد رو هم اضافه میکنیم شروع میکنیم با دست ورز دادن!

خمیر که جمع شد مابقی آرد رو روی میز کار میریزیم و خمیر رو توش میذاریم و ورز میدیم تا آرد به خوردش بره، اگه خیلی چسبنده بود تا 100 گرم بیشتر میشه اضافه کرد اما آرد خیلی زیاد نی او کی رو سفت میکنه!

یه سینی رو با دستمال نخی میپوشونیم و روش کمی آرد میپاشیم!

خمیر رو به چند قسمت تقسیم میکنیم

هر قسمت رو لوله میکنیم و به اندازه 2 سانتی برش میزنیم!

برای اینکه به سس بچسبه و خوشگلتر هم بشه با چنگال روشو فرم میدیم و میذاریمشون توی سینی!

سینی که پر شد میذاریمش نیم ساعت فریزر!

وقتی میذاریم فریزر فرم نی او کی حفظ میشه تا اینکه تازه بپزینش!

بعد که سفت شدن آرد اضافشون رو بگیرین و اندازه ایی که میخواین بردارین و مابقیشو بریزین توی کیسه فریزر و بذارین فریزر برای مبادا!

آب رو با نمک میذاریم تا جوش بیاد! اون بین سسش رو آماده میکنیم

 

حالا مواد سس ژامبون و گوجه فرنگی نی او کی

ژامبون گوشت 5 ورق

پیاز 2 عدد

گوجه فرنگی 4 عدد

سس کچاپ 4 قاشق

لیمو ترش 1 عدد

نمک و فلفل سیاه



اول پیازا رو خلالی میکنیم و توی روغن تفتش میدیم تا سبک بشه و شفاف!

ژامبون رو هم خورد میکنیم توی پیاز میریزیم تا کمی عطرش بلند بشه! گوجه های خورد شده رو با نمک و فلفل  و آب لیمو ترش وسس کچاپ اضافه میکنیم، میذاریم تا سس غلیظ بشه!

 

آب و نمک که جوشید نی او کی رو از فریزر میاریم بیرون و میریزیم توش! همشون میرن ته قابلمه!

تقریبا بعد 6 تا 7 دقیقه پخته میشن و میان روی آب! نی او کی وقتی روی سطح آب اومد یعنی پخته!

با صافی برشون میداریم و میریزیم توی سس داغ و همش میزنیم و سرو میکنیم! با یه کوچولو پنیر پارمزان!

 

اگه طرفدار پاستا باشین از اینم خیلی خوشتون میاد و به نظر من عالیه! واهی به به! فقط توی نی او کی باید سس بیشتر و غلیظتر از پاستا باشه!

دستورش رو از مجله هنرآشپزی برداشتم! مقدار نی او کی هم برای 8 نفره! تا 3 ماه هم میشه فریز کردشون!

 

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩٠/٧/۱٠ ساعت ٩:۳٢ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()