Toster

( تستر کوچیکه و تستر اعظم )

کیک شیفون پرتقالی ( orange chiffon cake )

 

خب بازم نوبت یه کیک شد! کیک عصرونه ی خومشزه که با چای خیلی میچسبه

 

قبلا کیک پرتقالی داشتیم توی وبلاگ اما شیفون نبوده!

 

 

 

 

 

کیک شیفون جزو فوم کیکهاست! بیشتر پف فوم کیکها از تخم مرغ بدست میاد و مقدار کمی چربی داره و گاها نداره! اما کیک شیفون علاوه بر زرده تخم مرغ کمی کره هم داره!

 

کیک شیفون طعم عالی داره و میشه بدون کرم یا خامه سروش کرد

 

 

مواد لازم کیک:

 

تخم مرغ                                  4 عدد

شکر دانه ریز                  4/1+2/1 پیمانه

کره                                      60 گرم

آب پرتقال                              3/1 پیمانه

رنده پوست پرتقال تازه             2/1 قاشق غذاخوری

وانیل                                    2/1 قاشق چایخوری

آرد                                   8/1+1 پیمانه

بیکینگ پودر                               1 قاشق چایخوری

نمک                                     4/1 قاشق چایخوری

کرم تارتار                                2/1 قاشق چایخوری

 

 

مواد لازم گلیز ( لعاب روی کیک که براق بشه ):

 

آب پرتقال                            4/1 پیمانه

شکر                                   200 گرم

 

 

 

 

مثل همیشه اول آرد و بیکینگ پودر و نمک رو سه بار الک میکنیم

 

فر رو روی 180 درجه تنظیم میکنیم

 

کف قالب میان تهی کاغذ روغنی میندازیم اما دیگه چرب و آردپاشی نمیکنیم، تا مایه ی کیک به دیواره چسبیده و حداکثر پف رو داشته باشن! نگران بعد نباشین و فقط کاغذ رو کفش بندازین! ( قالب من به قطر 25 سانتیمتر بود )

 

زرده و سفیده رو جدا کنین، زرده رو با نصف شکر و کمی از آب پرتقال و وانیل بزنین تا کرم رنگ و کشدار بشه

سفیده ی تخم مرغ رو با دور کند بزنین تا کف کنه و کم کم دور همزن رو بالا ببرین ف کرم تارتار رو هم اضافه کنین و بزنین تا فرم بگیره بعد شکر رو کم کم اضافه کنین و بزنین تا فرم بگیره و از ظرف نریزه!

 

رنده ی پوست پرتقال و آب پرتقال رو به زرده اضافه کنین و آروم مخلوط کنین و بعد کره ی ذوب شده رو اضافه کنین و در آخر ارد رو اضافه کنین یکدست که شد توی سه مرحله سفیده ی زده شده رو اضافه کنین و فولدش کنین!

 

توی قالب بریزین و توی فر بذارین تا 45 مین باهاش کاری نداشته باشین و بعد با خلال چکش کنین اگه پخته بود درش بیارین، ماله من 1 ساعت و 5 دقیقه پختش طول کشید

برای اینکه راحت از قالب دربیاد قالب رو از فر که در آوردین روی توری سیمی چپه کنین و کاری نداشته باشین بهش تا سرد بشه، بعد با چاقو دور کیک رو آزاد کنین  و از قالب جداش کنین

 

برای گلیز روش، به آب پرتقال کم کم شکر رو اضافه کنین  تا کامل حل بشه بعد روی کیک بریزین

 

این کیک برای عصرونه خیلی خوبه و کرم یا خامه هم نمی خواد

 

 

 

 

 

 

 

 

* پیمانه های من 250 میلی لیتریه.

* پخت کیک به فرتون بستگی داره

 

Hippie

 

 

 

 

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩٠/۳/۱۱ ساعت ۱٠:٥٥ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()