Toster

( تستر کوچیکه و تستر اعظم )

کوفته آلو

وااااااااااااای من عاشق کوفته ام! قدیما که خونه ی مامان جونی بودم اون موقعا که شکوفا نشده بودم، یبار پخیدم شد آش!!! همیشه مامان بزرگم کوفته تبریزی درست میکرد و عالی میشد، الانا خیلی کمتر میدرسته

 

اما الانا نکه شف شدم بلتم

 

این کوفته خیلی طعم متفاوت و خوبی داشت، من و همسری که عاشقش شدیم!

 

 

 

 

 

 

 

فکر کنم شمالیه این کوفته البته از سبزیاش میگم! من از مجله هنر*آشپزی درستیدم

 

 

مواد لازم کوفته گردالوهای خومشزه:

 

گوشت چرخ شده 300 گرم

پیاز 1 عدد کوچک

آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ 1 عدد

لپه نصف پیمانه

پیاز سرخ شده 2 عدد

آلو 8 عدد

سبزی 150 گرم *

شکر و آبغوره

نمک و فلفل و زردچوبه و روغن

 

 

لپه رو میذاریم بپزه و آبکش میکنیم

دوتا پیازا رو سرخ میکنیم با حرارت کم تا خوب طلایی بشن و کاراملی!

پیاز کوچیک رو هم رنده میکنیم و آبشو میگیریم

آلوها رو هم توی آب خیس میکنیم و بعد نرم شدن آبکش

 

گوشت، پیاز، آرد نخودچی، نمک و فلفل و تخم مرغ رو میریزیم تو غذاساز و حسابی میچرخونیمش یا با دست ورز میدیم ( اگه مثله من قراضه!! نباشین و گردنتون نمونه یه وری )

لپه رو هم که حسابی پخته و بدونه آبه اضافه میکنیم و میذاریم غذاساز بچرخوندش تا حسابی ورز بیاد از هم باز نشه!

 

1 قاشق از پیازای کاراملی رو میریزیم توی قابلمه! قابلمه اندازه ای باشه که 8 عدد کوفته به اندازه پرتقال آبگیری! کنار هم توش جا بشه

زردجوبه و نمک وفلفل رو بریزین، سبزی ریز شده رو هم اضافه میکنیم و با آبغوره و شکر حسابی طعمشو ملس میکنیم، طبق میلمون یا ترشتر یا شیرینتر! میذاریم بجوشه

 

از مایه ی کوفته به اندازه پرتقال آبگیری برمیداریم و گردش میکنیم و توش یه آلو با کمی پیاز کاراملی میذاریم و خوب گردش میکنیم

 

آب که جوش بود و قل میزد! زیرشو متوسط میکنیم و آروم کوفته ها رو سر میدیم توش!

درب قابلمه رو هم نیمه میذاریم تا 1.5 ساعت بپزه و جا بیوفته! سسش خیلی کم بمونه تا طعمش توی کوفته ها بره

 

 

 

 

 

 

* سبزی این غذا : نعناع + جعفری + شوید + خالواش!!! + چوچاق!!!

من دو گزینه اخر رو نداشتم و نریختم و طعمش همچنان عالی بود

نسبت سبزی هام هم مساوی بود از هر کدوم!

 

حالا نکته های تستری واسه ی کوفته که عمرا باز نشه  :

 

1. کوفته های گردالو رو که درستیدین15 مین بذارین یخچال!

2. میتونین توی یه کوچولو روغن یکم تفتش بدین که احیانا به سرش نزنه باز بشه! من یه سریشو سرخ کردم اما هیچ کدوم باز نشد و فرقی نمیکرد!

3. بار دوم که این رو درستیدم توی آبش بعد پیاز 1 قاشق آرد ریختم وتفت دادم بعد آب رو اضافه کردم که باعث میشه بعدش سس غلیظتری داشته باشیم و آبکی نباشه!

4. یک قاشق چایخوری رب گوجه نه بیشتر! رنگشو خیلی بهتر میکنه!

 

تستری بعدا نوشت:

۵. درب قابلمه رو کامل نبندین تا بخار خارج بشه

۶. قابلمه ای که انتخاب میکنین بهتره به اندازه ی کل کوفته ها باشه نه بزرگتر!

 

بعدم با اشتها بخورین و لذتشو ببرین!

 

 

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩٠/۱/٢٩ ساعت ۱٠:٢۸ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()