Toster

( تستر کوچیکه و تستر اعظم )

دلمه برگ مو ( Stuffed Grape Leaves )

این غذا یه غذای فصل! خوشمزه و سنتی هستش! بیشتر فکر میکنم که زنجان و تبریز و اونورا درست میشه!

خلاصه که غذای خوشمزه و پرطرفداریه!

مواد لازم

برگ مو تازه 400 گرم

لپه نصف پیمانه

برنج نصف پیمانه

گوشت چرخکرده 250 گرم

پیاز 1 عدد

سبزی معطر دلمه ای خورد شده 5 قاشق پر

رب گوجه فرنگی 1 قاشق

کره 2 قاشق

نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران و مقداری

زرشک برای تزیین

گوجه سبز یا شکر و سرکه!!!

 

لپه رو میذاریم بپزه و بعد از پخت آبکشش میکنیم

برنج رو هم نیم پز میکنیم

برگای مو رو توی آب و مایع خیس میکنیم و میشوریم، یه قابلمه آب رو میذاریم بجوشه برگای مو رو 1 دقیقه توی آب جوش میذاریم و وقتی همه نرم شدن آبکش کرده و توی آب یخ میریزیم و بعد از 30 ثانیه دوباره آبکش میکنیم و میذاریم آبشون بره!

اینکار 2 دلیل داره اول اینکه یکم نرم میشه وپیچیدنش آسون میشه و دوم اینکه رنگ سبز برگا حفظ میشه که به این کار میگن بلانچ کردن سبزیجات!

پیاز رو خورد میکنیم و سرخ میکنیم طلایی که شد گوشت رو اضافه میکنیم بعد نمک و فلفل و زردچوبه و رب و زعفران رو اضافه میکنیم و یکم با حرارت ملایم میپزیمشون! سبزی خورد شده رو اضافه میکنیم و بعد برنج و لپه! از روی حرارت برمیداریم و میذاریم خنک بشه!

حالا همونجوری که توی عکس واضح هستش، برای پیچیدن برگ رو روی تخته میذاریم جوری که پشت برگ که زبره رو باشه و سطح براقش زیر! از مایه یک قاشق پر میریزیم رو برگ و اول بالای برگ رو میاریم روی مواد و بعدم کناره ها! و در اخر رولش میکنیم!

 

یه جور دیگه هم میپیچین که مواد رو وسط تر میریزین و مثله بقچه جمعش میکنن که خیلی رسمی و خوشگل نیست به نظرم!

وقتی کل دلمه ها رو پیچیدیم کف قابلمه رو یکی دو لایه برگ ضخیم میذاریم و دلمه ها رو میچینیم رو هم ! 1.5 لیوان آب رو با کره که آب کردیم و کمی نمک رو مخلوط میکنیم و نصف رو میریزیم روی دلمه ها! روشونم یه بشقاب و یه چیز سنگین میذاریم تا دلمه ها باز نشن! درب قابلمه رو هم میذاریم تا 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزه! بعد از پخت بقیه ی آب کره رو با سرکه به طعمی که میخوایم درمیاریم و دوباره روی دلمه ها میدیم، اگه شیرین و ملس دوست نداشتین میتونین شکر و سرکه رو حذف کنین و آب و کره رو دلمه ها میدیم و بعد چندتا گوجه سبز میذاریم تا باهاشون بپزه و طعم ترشی بده!

که ما این کارو نمیکنیم!!!

نیم ساعت دیگه هم میذاریم تا طعم دلخواه رو بگیرن و آبش جمع بشه و تموم بشه!

زرشک رو با کمی آب و شکر و کره سرخ میکنیم!

توی ظرف آروم دلمه ها رو میکشیم و روشون زرشک میریزیم و سرو میکنیم

یه غذای بهاره و بسیار خوشمزه!

 

* البته میشه برگای مو رو کنسرو کرد یا نه مثه من کنسروی خرید و ماه های دیگه هم داشت!

* سبزی دلمه : تره، مرزه، پیازچه، ریحون، شوید، ترخون!

* بعد از پیچیدن اگه زیاد بود توی ظرفای مخصوص فریزر بذارین و فریز کنین! هر وقتیم که خواستین بذارین یخچال تا کامل یخش باز بشه و بعد بپزین!

* اگه از کنسرو برگ مو استفاده میکنین توی آب بذارین تا شوریش گرفته بشه!

 

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/٢۸ ساعت ٧:۳٠ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()


چیزکیک شکلاتی ( Chocolate Cheesecake )

روز همه ی مامانا و خانوما مبااااااارک ، دوست جونیا روز همتون مبارک

اینم یه چیزکیک آسون و فوق العاده! خیلی هم خوشگل! Hippie

 

 

مواد لازم:

 بیسکوییت 150 گرم

کره 75 گرم

پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری

 

خامه ی معمولی 200 گرم

پنیر خامه ای 200 گرم

شکلات تخته ای 100 گرم

شیر 4/3 پیمانه

پودرشکر 5 قاشق غذاخوری

پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری

آب 4/1 پیمانه

پودر کاکائو 1 قاشق چایخوری

 

اول از همه پنیر خامه ای رو بذارین تا به دمای محیط برسه!

قالب کمربندی 20 سانتی رو بذارین دم دست! اگه مثه من این سایز نداشتین توی عکس فویل بذارین طوری که دیواره هاش بالاتر باشه تا بعدا راحت چیز کیک رو خارج کنین

با روغن مایع دیواره هاشو یکم چرب میکنیم

بیسکوییت رو پودر کرده با کاکائو مخلوط میکنیم و بعد کره رو اضافه میکنیم تا کراست چیزکیک آماده بشه! بیسکوییت رو پودری نکنین کرامبلی باشه یعنی زبر و دونه درشت!

قالب رو میذاریم فریزر!

شکلات رو توی ماکرو یا بن ماری ذوب میکنیم ، شیر رو هم داغ میکنیم و بعد با هم مخلوط میکنیم

ژلاتین رو هم روی آب سرد میریزیم و اسفنجی که شد توی ماکروویو یا بن ماری ذوب میکنیم بعد توی شیر و شکلات میریزیم تا از حرارت بیوفتن!

پنیرخامه ای رو یکم میزنیم یکدست که شد پودر شکر رو اضافه میکنیم و بعد خامه! شکدست که شدن مخلوط شیر و شکلات و ژلاتین رو میریزیم و مخلوط میکنیم

پودر کاکائو رو با 1 قاشق آب حل میکنیم و اونم اضافه میکنیم

این مایع شل و روون هستش اما بعدا توی یخچال یه بافت کرمی و مخملی میده بهمون!

قالب رو از فریزر درمیاریم و مایع چیزکیک رو روی کراست میریزیم

برای 4 ساعت میره توی یخچال تا خوب ببنده!

برای سرو دور چیزکیک رو با چاقو آزاد میکنیم و با فویل بلندش میکنیم و توی ظرفمون میذاریم و آروم فویل رو جدا میکنیم، من فویل رو نصف نصف گذاشتم که از هر دو طرف راحت دربیاد!

چیزکیکمون آماده اس بفرمایین! Flower

اینم یه بافت مخملی و بسیار هوش از سر انسان بر!

 

 * من شکلات 60 درصد استفاده کردم اگه شکلاتتون شیرینی تر بود یا تلختر شکرشو تنظیم کنین!

* پنیر خامه ای ماسکارپونه یا لبنه باشه عالیه!

* خامه پاکت صورتی صبحانه باشه!

 * برای برشش 5 زودتر از یخچال بیارین بیرون، چاقو رو آب ولرم بزنین و تکون بدین آبش بریزه و خیلی راحت برش بدین! یه برش تمیز و خوشگل!

* اون پودر کاکائو توی مایه عطر و طعمش رو خیلی عالی میکنه!

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/٢۳ ساعت ٧:٥٧ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()


سالاد شاهی ( Watercress salad )

یه سالاد واقعا بهاری و سبک! خودمم فکر نمیکردم این همه خوشمزه باشه! کنار یه تکه گوشت یا مرغ کبابی عالی میشه!

مواد لازم

شاهی 1.5 پیمانه

خیار 1 عدد

گردو  5 عدد

پنیر فتا یه قوطی کبریت!

پیازچه 1 عدد

تربچه 3 عدد

 

برای سس : 2 قاشق سرکه سیب +4 قاشق روغن زیتون + نصف قاشق سر خالی عسل + یه پینچ پودر خردل + فلفل سیاه + نمک

 

برگای شاهی میره تو کاسه سالاد! + پیازچه ی خورد شده + خیار نازک حلقه شده + تربچه ی نازک حلقه شده + گردو خورد شده + پنیر فتا مکعبی خورد شده

مواد سس رو میریزیم توی شیشه و درشو میبندیم و محکم تکون میدیم و میریزیم روی سالاد!

یه کوچولو سالاد رو زیر و رو میکنیم و به به آماده است

با کمی پنیر پارمزان هم خوب میشه اما همین جوریش سبک و کم کالری تره!

چقدر سخت بود خسته شدیماااا :)

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/٢٠ ساعت ٧:۳۳ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()


کیک آپساید دون سیب ) apple upside down cake )

به به اینم یه کیک که قرار بود بیاد!!!!! اونم از نوع آپساید دون یعنی کاراملی! آپساید دون موزی رو قبل توی>> این دستور گذاشته بودم!

اما سیبش یه چیز دیگه است!!! اونم با عطر دارچین!

 

کره 50 گرم

روغن مایع 4/1 پیمانه

شکر 4/3 پیمانه

آرد 4/3 پیمانه

نمک 8/1 قاشق چایخوری

بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری

آرد ذرت 3/1 پیمانه

ماست پرچرب بدون آب 2/1 پیمانه

عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری

تخم مرغ بزرگ 2 عدد

دارچین 4/1 قاشق چایخوری

سیب قرمز بزرگ 1 عدد ( میشه زرد هم باشه اما این خوشگلتره! )

 

کارامل:

شکر 2/1 پیمانه

آب 8/1 پیمانه

کره 25 گرم

 

اول فر رو روی 180 درجه میذاریم تا گرم بشه

قالب گرد 20 سانتی رو چرب میکنیم

سیب ها رو خلالی برش میدیم

آرد ها و بیکینگ پودر و نمک رو سه بار الک میکنیم

شکر و آب کارامل رو میریزیم توی قالب و میذاریم روی حرارت متوسط تا آروم آروم شکر حل بشه! کم کم از دور قالب شروع میکنه به قلای ریز خوردن گاه گداری قالب رو بچرخونین تا هم بخوره اما قاشق نه!
وقتی کاراملی رنگ شد کره رو اضافه میکنیم و از روی حرارت برمیداریم! ( من کاراملم
رو کم رنگ برداشتم برای همین روی کیکم خیلی تیره نیست! )

تا کارامل سفت نشده سیب ها رو روش میچینیم من خیلی فشرده نکردم، سعی نکنین همه ی سیب ها رو جا کنین هرچقدر شد کافیه! روشم دارچین رو میپاچیم

کره و روغن و شکر رو میزنیم تا خوب کرمی بشه، تخم مرغها رو به همراه وانیل هم دونه دونه اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا یکدست بشه

بعد نوبت ماسته اضافه میکنیم و میزنیم

آخر مواد خشک رو میریزیم و با لیسک مخلوط میکنیم

روی سیب و کارامل میریزیم و میذاریم توی فر!

35 تا 40 دقیقه میذاریم توی فر بپزه!

از فر که خارج کردیم وقتی نیمه گرم بود دور قالب رو جدا میکنیم و روی سه پایه برش میگردونیم

یه کیک مرطوب  با سیبای کاراملی و عطر دارچین!

 

کنار بستنی وانیلی خیلی خوب میشه

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/۱٦ ساعت ۳:٠٧ ‎ب.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()


اسپاگتی با سس گوجه و بادمجان ( spaghetti wth eggplant & tomato )

خیلی وقته که رسیپی اسپاگتی نداشتیم!!! هیچکی هم اعتراض نداره! اما خودم هواسم هست! :)

 

اسپاگتی 2/1 بسته

بادمجان 2 عدد

گوجه فرنگی 3 عدد

فلفل دلمه ای 1 عدد

پیاز 1 عدد

سیر 2 حبه

عصاره سبزیجات 1 عدد

ریحان خورد شده 1 پیمانه

رب گوجه 1 قاشق

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و زیره سبز و روغن زیتون

 

آب و نمک و روغن رو میریزیم تو قابلمه تا بجوشه!

پیاز رو توی روغن تفت میدیم یکم که سبک شد بادمجونا رو اضافه میکنیم، بعد از سرخ شدن بادمجونا سیر و فلفل دلمه ای رو اضافه میکنیم و تفت میدیم نمک و ادویه ها رو اضافه میکنیم و همچنین عصاره سبزیجات و رب گوجه!

گوجه ها رو خورد میکنیم و اضافه میکنیم و میذاریم آب گوجه یکم غلیظ بشه و سس جا بیوفته

اسپاگتی رو میریزیم توی آب وقتی پخت آبکشش میکنیم و کمی بهش روغن میزینیم و میریزیم توی قابلمه و سری یکم تفت میدیم

آخر سر ریحون رو به سس اضافه میکنیم

اسپاگتی رو توی ظرف میکشیم و سس رو روش میدیم

 

* بادمجونا رو مکعبی خورد میکنیم و میریزیم توی آب نمک نیم ساعت بمونه تا تلخیش دربیاد و بعد آب کش میکنیم

* لحظه ی آخر که میخوایم اسپاگتی رو آبکش کنیم یه مشت برگ ریحون میریزیم توش و هم میزنیم، هم خوش عظر میشه هم خوشگل!

 

با یه برش لیمو نوش جان

 

*** فیس*بوکمون یادتون نره : https://www.facebook.com/tosterr

 

 

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/۱۱ ساعت ٩:٢٩ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()


فراپه موز و شکلات ( banana & chocolate frappe )

خب دوباره پای نوشیدنی های خوشمزه باز شد!

قبلا کارامل فراپه رو گذاشته بودم! فراپه کلا به نوشیدنی هایی که میکس یخ خورد شده و بستنی یا شیر باشه میگن حالا بهش قهوه، میوه، آب میوه، شکلات، یا هر چیزی که دوست داریم میتونیم اضافه کنیم!

البته با شیک یا گلاسه فرق داره چون یخ خورد شده داره!

 

مواد لازم برای 2 لیوان فراپه:

موز 2 عدد

پودر هات چاکلت 1 بسته

آب جوش نصف لیوان

بستنی 3 لسکوپ

آب لیمو ترش 2 قاشق

یخ خورد شده  نصف لیوان یا کمی بیشتر :)

 

موز ها رو حلقه ای برش میدیم و میذاریم فریزر!

پودر هات چاکلت رو با آب جوش مخلوط میکنیم و میذاریم خنک بشه!

حالا همه ی مواد رو با یخ پودر شده میریزیم توی دستگاه و مخلوط که شد سروش میکنیم!

خیلی خنک و دلچسبه! هورا

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/٧ ساعت ۸:٤۱ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()


سالاد مرغ ( chicken salad )

 بعد از این غیبتها باز من اومدم و دوست جونیم نیومدددددد!!!!

یه سالاد خوشمزه و بهاری! و تقریبا سبک و سریع که برای این کرختی و خواب آلودی که بهار میاره عالیه!

 

مواد لازم:

سینه ی مرغ 1 عدد

فلفل دلمه ای نصف یک عدد!

پیازچه 4 تا 5 عدد

کرفس 1 شاخه

آویشن ، اوریگانو ، پاپریکا مقداری

ماست چکیده 3 قاشق

مایونز 1 قاشق

نمک و فلفل سیاه

 

سینه مرغ رو با یه پیاز کوچیک و یه برگ بو و یه حبه سیر میذاریم بپزه! بعد ساطوریش میکنیم! قلقل دلمه ای و پیازچه
و کرفس رو هم خوب ریز و ساطوری میکنیم

ماست و مایونز و نمک و فلفل و سبزی های خشک رو مخلوط میکنیم، مواد ساطوری شده رو اضاف میکنیم و مخلوط!

توی یه قالب سلفون میکشیم و سالاد رو توش میریزیم و با پشت قاشق فشار میدیم و روی سالاد رو میپوشونیم، میذاریم 2 ساعت یخچال تا خوب مزه دار بشه

بعد از 2 ساعت توی ظرف سرو برمیگردونیم

روش آویشن و پاپریکا میپاچیم و دورشم اگه دوست داشتیم گوجه میذاریم

 

به به نوش جان

 

 

+ نوشته شده در ۱۳٩۱/٢/٤ ساعت ۱۱:٢٦ ‎ق.ظ توسط تستر کوچیکه نظرات ()